5 apps voor het opslaan van een stamboom

Zoons, dochters, kleinkinderen, neven, nichten, achterneven, grootmoeders, oud-ooms… De familie wordt steeds groter en je zou al die familieleden nu weleens willen vastleggen. Zodat ook de volgende families precies kunnen zien wie wie is of was. En hoe zit het eigenlijk met jouw historische familieleden? Wie waren dat eigenlijk? Molossus kan al veel voor je achterhalen en uitdiepen, tot ver in het verleden. Je krijgt de gevonden informatie dan in uitgebreide documenten toegestuurd. Wil je die informatie samengevat altijd bij je hebben en bij de geboorte van een nieuw familielid aanvullen? In deze blog nemen we vijf apps onder de loep die speciaal voor jouw stamboom zijn ontwikkeld.

MyHeritage (MyHeritage.com)
ZMyHeritage1.
MyHeritage is een overzichtelijke, handige app waarin je zelf een stamboom kunt vullen. Je kunt foto’s toevoegen en alle bestanden delen met familieleden. Daarnaast is deze app gekoppeld aan verschillende archieven, waardoor je tot op zekere hoogte je eigen familiehistorie kunt onderzoeken (voor diepgaandere informatie kun je altijd bij Molossus terecht). De makers van de app (MyHeritage.com) hebben duidelijk nagedacht over de vormgeving van de app. Het is een gebruikersvriendelijke en overzichtelijke applicatie.

Stamboom van de familie (Dmitriy Konyuhov)
ZStamboomvandefamilie
Stamboom van de familie lijkt qua inhoud op MyHeritage. De gebruiker kan in deze app net wat meer biografische details per persoon kwijt. Je kunt de familieleden ook koppelen aan een locatie, zodat je een landkaart kunt bekijken met het verspreidingsgebied van de familie. De app is gemaakt door Dmitriy Konyuhov. Hij heeft wat minder rekening gehouden met de lay-out en iets meer met de details.

Geneanet (Geneanet)
ZGeneanet
Geen behoefte aan poespas? Je wilt geen foto’s of locaties toevoegen en je hoeft niet zoveel details vast te leggen? Je wilt gewoon een simpel overzicht van je stamboom. Dan is Geneanet de app die je zoekt. Je vult de lege velden van de stamboom in en klaar is Kees!

Stamboom (niApps)
ZStamboom
Stamboom van niApps is een betaalde app. Je betaalt eenmalig een euro en je kunt voor altijd lijsten aanmaken en bewaren waarin alle (bekende) familieleden een plekje krijgen. Een eenvoudige app zonder al teveel extra’s. Net als Geneanet is dit een app zonder tierlantijnen. Het voordeel van deze app is dat de kans kleiner is dat hij crasht.

Bouwen uw stamboom (Fred W.)
ZBouwenuwstamboom
Deze app is speciaal ontwikkeld voor iPhone-gebruikers. De maker (Fred W.) heeft de iPhone-lay-out gebruikt om het gebruikersgemak van iPhone-gebruikers te vergroten. De gebruiker herkent de structuren en vult de nodige tabbladen met familiegegevens. De app is niet gekoppeld aan archieven, maar je kunt wel je eigen foto’s toevoegen. Heb je onlangs stamboomgegevens achterhaald? Dan kun je ze in deze app een plekje geven en gemakkelijk wijzigen als het nodig is.

Uitgebreid stamboomonderzoek
Zo’n app is natuurlijk handig voor het opslaan van een stamboom. Je kunt je eigen stamboom eenvoudig delen en bewerken. Professioneel genealogisch onderzoek gaat (zoals gezegd) nog een stuk verder. Wil je meer te weten komen over de historie van jouw familie en meer bronnen raadplegen? Dan kan Molossus je helpen bij het nodige graafwerk. Neem gerust contact op voor meer informatie!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s